Augustus 2019
Duizenden mensen kwamen ook dit jaar weer naar het hoogtepunt van Twente Ballooning; de nightglow.
Wat ben ik er trots op dat ik deel uit mag maken van dit geweldige team en dat ik met mijn voice-over een bijdrage kan leveren. De sfeer op het strand is ieder jaar weer bijzonder, de oplopende spanning, het publiek aan de overkant van het water, de pakkende muziek en het vuurwerk....
Uniek in Europa..... maar dan in Twente :)

Juli 2019

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door....

De klok werd mede mogelijk gemaakt door etc...
Je kent ze wel, de billboards op tv en radio. In samenwerking met Stonecreek AV maakte ik de oneliners voor Birkenstock, nu te zien op de RTL zenders

Juli 2019

Verwachtingen managen omtrent de schoonmaak van patiëntenkamers. Dat was de opdracht van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) en MST CleanCare. Ik mocht de film voorzien van een duidelijke voice-over. En dit is het eindresultaat!

Juli 2019

Een kort stukje luisteren naar een fragment uit de roman van Olga van der Meer, getiteld M/V

Mijn 2de luisterboek dat klaar is. Nu te koop via meerdere verkoopkanalen, zoals Storytell, Bol.com.
Zie ook https://www.luisterboekenonair.nl/index.php?P=cms/pages/luisterfragmenten&naam=Luisterfragmenten&id=156

Commercial; vormgeving Radiojingle.nl

April 2019

Jaaaaa! Mijn eerste inspreekopdracht voor een luisterboek is klaar! Vanaf nu te koop bij onder andere Storytel en Luisterrijk: "De belofte van Burnout" geschreven door Lusanne Hogeweg. Terwijl jullie dit boek beluisteren spreek ik vast de volgende in. Dat wordt een roman.... zo leuk om te doen dit! Dank aan Marga Vermeulen en Han Peeters van Luistereffect

 

 

Station Luckystar
In opdracht van Radiojingle.nl was ik de stem van de vormgeving van Station Luckystar

16 maart 2019
Een les stemacteren van 1 van dé meesters van de voice-over: Bob van der Houven.
Je kent hem van Kwik, Kwek en Kwak maar zeker ook van Rail-Away. Hij is de stem die je meeneemt op de meest prachtige treinreizen over de hele wereld. Wat een geweldige stem heeft die man.
In zijn studio in Almere mocht ik een demo Rail-Away opnemen. In die studio met dat heerlijke geluid kan ik de hele dag wel zitten!
De meester was erg tevreden :)

14 maart 2019
vond de verkiezing "ondernemer van het jaar" van de Businessclub Hellendoorn-Nijverdal plaats. Zeevishandel Zwaan was één van de genomineerden. Om extra goed voor de dag te komen in de verkiezingsstrijd maakte Content Verbeeldt een filmpje die ik van een voice-over mocht voorzien.

8 maart 2019

De eerste modeshow van dit seizoen is een feit. En wat was het weer leuk! Lentemode om vrolijk van te worden in de winkel van Eringa Mode.

In aanloop naar de Waterschapsverkiezingen en de verkiezingen voor de Provinciale Staten wordt er druk campagne gevoerd door de kandidaten. Zo ook door Jeroen Piksen en Joke van Nijen. Zij gaan de campagne in met een mooie film met daarbij een fijne voice-over.... Onderstaand de (ietwat ingekorte) videos

3 februari 2019


De komende 3 zondagen zal de Arctic Challenge Tour uitgezonden worden op RTL7.
Prachtige beelden van de tour, maar ook..... Stem en zo in de aftiteling. Hoe gaaf is dat??! 

#werk aan je merk
#trots

1 februari 2019

 

"De patient centraal".
Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente maakt er echt werk van. Op verzoek van het Thoraxcentrum ontwikkelden de koks een project "de ongezouten maaltijd" waarbij patienten die zonder zout moeten leren leven op diverse manieren handvaten krijgen om maaltijden toch lekker te laten smaken.
1 manier is om filmpjes te maken waarbij diverse gerechten in beeld worden klaargemaakt. Een goede voice-over tekst kan daarbij natuurlijk niet ontbreken :)
Top dat ik de opdracht mag doen. Ik leende er meteen mijn keuken bij uit  voor de opnames :)
Vandaag schoten we de beelden samen met "Content Verbeeldt" . Volgende week mag ik aan de bak met de voice over. Wordt vast mooi! Een update volgt

28 januari 2019

Een nieuwtje..... 
Ik mag luisterboeken inspreken! Hoe gaaf is dat??!

Wordt vervolgd....

Januari 2019

Voor NEproducties mocht ik een voice-over maken van een bedrijfsgraphic.
Leuke opdracht met technische tips. Dankjewel Nico. Studio ook weer op en top :)

26 januari 2019

De eerste les van de master stemacteren zit erop.
Gastdocente Gerja Wolf kreeg mij en mijn mede-cursisten aan het zingen... aan de piano!

Natuurlijk is ook bij zingen van belang hóe je je stem goed (!)gebruikt... net als bij voice-over.
Veel geleerd van deze vakvrouw! 

Stemacteren BLIJF je leren! Na het afronden van de "leren stemacteren" opleiding bij Studio Oranjeoord ga ik nóg meer meters maken tijdens de master. Dat belooft tot en met juni weer een heleboel mooie en leerzame lessen. Enorm veel zin in!

"Tanja, onze Masterleerling, spreekt al geruime tijd opdrachten in vanuit haar eigen thuisstudio. Huizenfilmpjes voor makelaars zijn inmiddels haar specialiteit. Goed bezig Tanja Reinders van Studio Stem & Zo!"

Januari 2019

In opdracht van Stonecreek AV Producties maakte ik een vacature-reclamespot voor Carinova die  deze maand te horen is op RTVOost.
Deze spot vind je bij mijn demo's terug als luisterfragment

2018 - 2019

 

Met deze kerst/nieuwjaarsgroet wil ik graag iedereen bedanken die er ook dit jaar weer voor gezorgd heeft dat het een te gek "Stem & zo" jaar is geworden. Fantastische nieuwe opdrachten gedaan, leuke nieuwe mensen ontmoeten ook geniet ik nog ieder moment van de doorlopende opdrachten.
Op naar een mooi 2019!

December

Veel bedrijven zijn gesloten voor korte of lange tijd tijdens de feestdagen. Het is belangrijk dat bellers dan een nette telefoonbeantwoorder te horen krijgen. Deze maand spreek ik er weer een aantal in!

3 november 2018

 

Gewaagd.... een modeshow buiten in november.... maar wat hadden we geluk! Een superleuke show, anders dan anders op de blauwe loper in de binnenstad van Hengelo

23 oktober 2018


Een bijzonder mooie locatie in Almelo voor de modeshow van The Gallery Brandstore!

 

3 oktober 2018

 

Geen presentatie maar wel een te gekke uitnodiging voor de House of Animals Awards in Amsterdam.

September / oktober

Vanaf nu is mijn stem ook te beluisteren en te boeken via de website van Nico van den Eijkel van NE producties! Op naar een mooie samenwerking :)
www.neproducties.nl

22 september 2018

Prachtige kleding uit de winkel van Eringa Mode. Meerdere lekkere "losse" winkelshows op een mooie zaterdag.
De verdiende centjes zijn alweer besteed.... :)

18 september 2018

September en oktober... DE maanden voor veel najaars-en wintermodeshows. Dus ook mijn agenda zit weer lekker vol.
De eerste was V-Male. Zij vieren dit jaar hun 20-jarig bestaan, dus het was een beetje een feestje, deze show.
Geweldig om in Delden in het mooie Parochiehuis te mogen staan. Super mode, goede modellen, een top dj, enthousiast publiek en allemaal lieve mensen. Ik heb een superavond gehad.

6 september 2018

 

Weer een geslaagde aflevering van de Medische Publieksacademie mogen presenteren voor een heerlijk volle zaal

Twente Ballooning

Het jaarlijks terugkerende evenement Twente Ballooning stond ook dit jaar weer op mijn lijstje. Het blijft bijzonder!
Dit jaar hebben we een commercial gemaakt voor RTV Oost, maar ook de spots op het veld (algemeen en sponsorvermeldingen) galmden 4 dagen lang over het Hulsbeek :)

!!! !!! !!! !!! !!!                    !!! !!! !!! !!! !!!                       !!! !!! !!! !!! !!!                          !!! !!! !!! !!! !!!                        !!! !!! !!! !!! !!!
En hier is ie dan; de demo als afsluiting van de opleiding "leren Stemacteren" van Studio Oranjeoord.
Trots op het resultaat, trots op de eindbeoordeling. 
Dankjewel Ingrid en Andre voor de handvaten die jullie ons hebben gegeven. Tot gauw bij de master!!

Trots op de eindbeoordeling van de opleiding!!

De laatste les van Studio Oranjeoord.... de einddemo werd opgenomen onder supervisie van Ingrid en Andre, de fotoshoot werd gemaakt. Nu is het aan ons; de wijde wereld van de het stemacteren ligt open. Succes allemaal!! En enorm bedankt voor de gezellige dinsdagavonden. Ik ga jullie missen. Maar hoop jullie voorbij te horen komen in luisterboeken, op de radio/tv op bedrijfscommercials. Zet 'm op!

Ik krijg al reacties dat mijn stem anders klinkt. Minder zakelijk als het moet/kan en meer variatie. Dat is precies wat ik wilde bereiken met deze opleiding. Nu bijhouden en bijschaven en dat ga ik doen in de vervolgopleiding: de master. Wordt dus vervolgd op deze vlog (vanaf begin 2019)
Nog zo'n gave les van Studio Oranjeoord; opnemen in één van de meest professionele opname en productiestudio's van Nederland; NLS music van Niels Verhoek.
Wat een sfeer, wat een geluid! Wauw!!! Dit wil ik!

Inmiddels alweer een paar weken onderweg met de training leren stemacteren van Studio Oranjeoord. Les 6 was een hele bijzondere les: gastdocent Fred Butter (!!) nam ons mee in de wereld van de tekenfilms. Wat een vak apart is dat!!! Inlevingsvermogen, snel schakelen, je stem uit alle delen van je lichaam halen, acteren en vooral lef hebben.
Geweldig om een keer te mogen doen!
Dankjewel Fred!

MST presenteert een nieuwe visie en strategie aan de medewerkers. Aan mij de taak om het verhaal te vertellen en de bestuurders te interviewen. Daarna presenteerde ik een pubquiz om op een laagdrempelige manier de informatie nog even met elkaar te delen.
Geslaagde missie!

14 juni 2018
Ik mocht de presentatie verzorgen van een symposium voor professionals in de zorg.  Grote opkomst, goede sfeer. Leuk om te doen!

13 mei 2018
Huiswerk :) Héééérlijk!

8 mei 2018

Vandaag is de 9-delige opleiding "Leren Stemacteren" gestart.
Omdat ik wil ontdekken wat ik precies met mijn stem kan heb ik me ingeschreven voor deze training, met instructeurs Ingrid Putman en André Kuipers.
En de eerste avond was al meteen top!

20 april 2018

Of ik HOI Centraal een keer uit de brand wilde helpen met een presentatie van het actualiteitenprogramma. Op tv, live!
Onder het mom "ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan" heb ik ja gezegd. En zie hier...:)
Spannend, maar ook ontzettend leuk om te doen!
We gaan in gesprek om te kijken hoe we dit een vervolg kunnen geven!


Check deze link om de uitzending te bekijken:

Live presentatie HOI Centraal

12 april 2018

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente organiseert 4 x per jaar de Medische Publieksacademie. Daarmee willen zij de zorg laagdrempelig bij de mensen brengen. Artsen en andere professionals belichten per editie een ander onderwerp. Publiek kan zich hiervoor inschrijven.
Ditmaal lag de focus op Wondzorg: "wat als tijd niet alle wonden heelt".
De presentatie lag op het begeleiden van de avond: welkom heten van het publiek, aankondigen en introduceren sprekers, begeleiden vragenronde, afsluiting. Mijn presentatie was zakelijk maar toegankelijk met een enthousiast en levendig verhaal.

Maart / april 2018

De maanden maart en april zijn vaak drukke maanden in verband met de presentaties van de voorjaarsshows. Onderstaand een kleine impressie van een paar shows. Allemaal anders, allemaal leuk om te doen!

Januari 2018

Nieuwslezen is een vak apart. En ik vind het geweldig om te doen. Daarom ben ik met veel plezier ingegaan op de vraag van 1Twente om hun nieuwslezersteam te komen versterken.
Wat een leuke club gedreven mensen!

Door de samenwerking met Tubantia zitten zij bovenop het lokale en regionale nieuws. De bulletins kan ik inspreken vanuit mijn studio aan huis in de avonduren, wat maakt dat ik het goed kan combineren met andere activiteiten en werk.
In de ochtend draaien de lokale en regionale bulletins dan mee op 1Twente
Zie ook de website www.1twente.nl of luister 1 van de berichten via onderstaande download

Download
Nieuwslezen bij 1Twente
Vanaf januari zal ik mijn diensten ook inzetten voor 1Twente (www.1twente.nl) . Nieuwslezen is helemaal mijn ding. Daarom vind ik het super dat ik met regelmaat de stem mag zijn van de ochtendbulletins voor lokaal en regionaal nieuws op de twentse zenders!
Project001.mp4
MP4 video/audio bestand 92.5 MB
Download
COOP Supermarkt actie
VID-20171028-WA0002.mp4
MP4 video/audio bestand 26.1 MB

December 2017

Het jaar 2017 zit er op... het jaar waarin ik Stem & Zo startte.... Voor mij heel bijzonder om mijn hobby op een professionele manier in te mogen zetten. Ook bijzonder om zoveel toffe reacties van iedereen te ontvangen en nog mooier om allemaal onwijs leuke opdrachten te krijgen.
Ik ga hier dan ook zeker in 2018 lekker mee door!! Er staan alweer een paar leuke dingen op de planning :)
Allemaal bedankt voor jullie vertrouwen in het afgelopen jaar. Op naar een mooi nieuw jaar!!! Dat het voor ieder een fantastisch jaar mag worden!

November 2017

November was een leuke maand voor mij en mijn Stem & Zo. Veel mooie huizenvideo's gemaakt voor SnelderZijlstra Makelaars, een antwoordapparaat voor Bowlingcentrum Enschede ingesproken in opdracht van Web Services Enschede en ook als je De Toonbankgigant belt hoor je voortaan mijn stem. Daarnaast mocht ik de spaaractie van COOP Nijverdal ondersteunen door een voice-over te leveren voor een promo.
Leuke gesprekken gevoerd over eventuele nieuwe opdrachten, dus blijf mijn blog vooral volgen als je het leuk vindt om aangesloten te blijven!
I love my job :)

Dinsdag 21 en woensdag 22 November 2017
Jaarlijks vindt in Wierden de Winterkriebelz plaats. Een gezellige winterbeurs waarbij ongeveer 40 standhouders zich presenteren. Aan mij de taak om alle standhouders in de spotlight te zetten door middel van interviews en reclameboodschappen. Na 2 dagen hard werken uiteraard nog ééntje gedronken aan de bar en leuke contacten opgedaan!
De winterkriebelz 2018 staan alweer op de kalender

Dinsdag 10 oktober 2017

Altijd een hele leuke show om te mogen presenteren; de fashion dinner & friends show van SoMeMode.
Terwijl het publiek geniet van de heerlijke gerechten uit de keuken van d'Oale Marckt lieten de modellen de prachtige nieuwe collecties van SoMeMode aan tafel zien.

Na de show ging de winkel speciaal voor het publiek nog even open en kon er volop geshopt worden. De moeite waard!   

Maandag 9 oktober
Miss Ambitious bestaat een jaar en organiseerde voor de allereerste keer een show. En dan meteen zo'n binnenkomer! Mooie locatie bij Willem de Vierde in Almelo, DJ Kenzo, een photoboot en superleuke mode, geshowd door zo'n 12 enthousiaste modellen

6 oktober 2017
Parttime dag bij MST dus een productief dagje vol afspraken voor Stem & Zo.
Zo ging ik op bezoek bij TRTC Telecom Centre voor een bespreking over VOIP, was ik bij SoMeMode voor de voorbereidingen voor de show van volgende week en was ik lekker in de studio bezig met de voice over voor een huizenfilm van makelaardij Snelder Zijlstra.

2 oktober 2017

De collectie van Pritty Woman weer letterlijk mooi voor het voetlicht gebracht tijdens de fashion dinner show bij Loetje in Gorssel.

Download
Demo nieuwslezen
En dit is het resultaat van de cursusnieuwslezen! Deze demo maakten we in de studio van Radiocoach bij het Mediapark in Hilversum, onder begeleiding en commentaar van Hannelore en Tamara
Demo nieuwslezen.wav
Wave Audio bestand 9.6 MB

Zaterdag 30 september 2017
Te gek! Deze training nieuwslezen! Met Tamara Bok en Hannelore Zwitserlood als coach. Na een week thuis oefenen was het vandaag tijd voor de volgende lesdag.
We gingen de diepte in vwb het maken van nieuwsbulletins en sloten af met het maken van een demo.
Veel geleerd, veel gedaan en blij met de nieuwe ervaringen die ik heb opgedaan!

Dank Tamara en Hannelore

Zaterdag 23 september 2017

De eerste dag van de cursus nieuwslezen.
Nieuwslezen is veel meer dan alleen een bericht voorlezen! We verdiepen ons in de redactionele kant, logopedie, klank-trucs en nog veel meer. Bijzonder leuke en nuttige dag die volgende week vervolgd wordt.

Leermeesteressen: Hannelore Zwiterslood en Tamara Bok
Wat kan ik nog fijn veel leren van deze dames!

En nu aan het huiswerk :)

21 september 2017
De modeshow van Vmale en Dressup uit Delden was een groot succes.
Prachtige kleding, mooie locatie, gezellig publiek.
Top georganiseerd!


Vanaf nu in het stemmenboekje van Radiojingle.nl!

15 juli 2017
Deze week de microfoonstandaard ingeruild voor een professionele zwenk-arm, ook van Roode. Een staande standaard bleek toch niet fijn te werken en de mic was te zwaar. Heerlijk werken nu: staand, zittend, links, rechts en het staat nog mooi ook. Super service van C&S Audiovisueel in Delden!

1 juli 2017
Inschrijving Kamer van Koophandel is een feit!

 

24 juni 2017
De knoop is doorgehakt; ik kies voor kwaliteit en schaf de Roode NT1000 aan. De SE Electronics USB 2200A was een goede concurrent, maar de Roode geeft na veel vergelijken toch een warmer en voller geluid. Nu kan ik verder met het inrichten van de thuisstudio. Geluiddempende matten aan de muur, nieuwe computer, koptelefoon, interface, microfoonstandaard, "plopfilter". Volgens mij heb ik het goed voor elkaar! Nu nog de inrichting. gek worden ze er thuis van :) Het blijft nog wel even schuiven voordat ik mijn comfortabele plekje heb gevonden. Het is toch anders dan in de studio, maar o wat gaaf dat ik thuis bezig kan met dat wat ik het liefste doe.
Deze week verwacht ik de papieren van Belastingdienst en de Kamer van Koophandel en dan is het helemaal echt!